28 Aralık 2013 Cumartesi

CVSTOS Challenge Dani Pedrosa limited edition

Farklı tasarımları ile öne çıkan ünlü saat üreticilerinden CVSTOS yeni modelini, sponsor olduğu İspanya MOTOGP motorsiklet yarışcısı Dani Pedrosa için tasarladı. Dani Pedrosa ile ünlü saat tasarımcısı  Antonio Terranova birlikte tasarlanan modelde, motosiklet yarışlarındaki duygu ve heyecan aktarılmaya çalışılmış ve saat ultra hafif ve hassas bir kronometre ile donatılmış.


Saatin tasarımında izlenen vizyon, motor dünyasındaki teknik verilerden esinlenerek geliştirilmiştir. Dani Pedrosa'nın şanslı numarası 26 olduğu için her modeden limitli 2 adte olmak üzere toplamda 26 farklı model yaratılmış. Turuncu alümintum ve full titanyum kasa kullanılanılmış.


Saatte motorsiklet unsurları bir hayli öne çıkarılarak, ayar butonunda volandan esinlenilirken, butonlarda ise fren ve gaz kollarından esinlenilmiş. Kadran tasarımı da motorsiklet detaylarını üzerinde bulundurmakta. Fren dikleri şeklinde  kronograf daireleri, yakıt göstergesi esinli bir güç rezerv ibresi de kadrandaki önemli detaylardan.


Saatin mekanizması tamamen otomatik bir sistemden oluşuyor. Bu otomatik sistemin en ince detayları birinci işviçre el yapım hassasiyetinde işlenerek yapılıyor. Motorsikletin jantından esinlenilerek yaratılan rotor tungsten88 -  titanyum alaşımından elde edilmiş.



26 Aralık 2013 Perşembe

İce Watch 6.000.000 euro yatırım ile Belçika'da...




Renkli saatlerin ünlü üreticisi Ice Watch, hem marka değerini hem de Avrupa depolama ve dağıtım ağını güçlendirmek için Belçika'da 6000 metrekare düz alana sahip bir tesis için, 6.000.000 Euro bütçeli bir girişimde bulundu. Tesisin yapımı 2014 yılının yaz aylarına kadar sürecek ve ilk planda depolama ve dağıtım merkezi olarak kullanılacak tesise, orta vadede Avrupa servis ve onarım merkezinin yanı sıra bir montaj hattı kurma projesi de yer almakta. 


23 Aralık 2013 Pazartesi

Just Cavalli; şıklığın gözde markası 2014'e hazır.

Just Cavalli, moda tasarımlarında kullandığı moda trendlerine uygun motif ve malzemeleri, saatlerde de kullanmayı tercih ederek, yenilikçi ve sıradışı dizaynlar ile baştan çıkarıcı ve eşsiz bir saat koleksiyonu yarattı.  

Deri ve orijinal karakteristik figürler ile yaratılmış kordonların yanı sıra, farklı formlarda işlenmiş çelik kordonlar ile de saat koleksiyonunun bütünlüğü sağlandı ve modern, şehirli, yüksek tempoda çalışan günümüz kadınının günlük yaşamındaki en önemli aksesuarlardan biri oldu.

İkonik elementlerden ve hayvan figürlerinden etkilenilerek tasarlanan Just Cavalli saat koleksiyonunda, gökkuşağının tüm renklerinin kullanılmış olduğunu görüyoruz. Ayrıca, havyan temalarının ve desenlerinin saat tasarımlarının bir çoğunda ağırlıkla kullanıldığını ve böylece sofistike bir Just Cavalli Saat koleksiyonunun ortaya çıktığını görüyoruz.



Yine birçok modelde, Cavalli markasının logosunda da yer alan yılan motifinin bir sarmaşık gibi bezeli sardığını ve hatta kordonda da yılan motifi kullanıldığını görüyoruz.





21 Aralık 2013 Cumartesi

SWISS MILITARY Saatleri Yeni Modelleri ile çok iddialı.


Bu yıl 50. yılını kutlayan SWISS MILITARY HANOWA markası, kaliteli İsviçre üretimi ile sportif ve sofistike bir yaşam tarzını yansıtıyor. Yarım asıra yakın süredir, kusursuz İsviçre saat teknolojisini, oldukça rekabetçi ve ulaşılabilir fiyat yapısı ile birçok ülkede tüketicilerinin beğenisine sunan marka, şimdi Türk tüketicileri ile buluşmaya hazır.




İsviçre yapımı olan bu özel saatlerde, çelik kasa, safir cam, kronograf mekanizma kullanan modeller mevcut. Bu çok özel koleksiyona tüm seçkin bayilerimizden ulaşabilirsiniz. Koleksiyondaki tüm modeller Swiss made olup perakende satış fiyatları 250 TL ile 850 TL arasındadır.


Ersa ithalat tarafından pazara sunulan markanın ürünlerini seçkin saat mağazalarında inceleyebilmek mümkün.

20 Aralık 2013 Cuma

Longines Heritage 1973 Choronograph

Saat sektörünün en büyük üreticilerinden, Swatch Group ailesinin bünyesindeki Longines, yeni bir model olan "Heritage 1973 Chronograph"ı tanıttı. Ürün ünlü üreticinin hem sosyal medya hem de görsel medyadan duyurduğu bu yeni model yetmişli yılların çizgilerini taşıyor.


Kenarları yuvarlatılmış köşeli bir kasa içerinde yuvarlak bir kadran üzerine tasarlanan model, geçmişi günümüze taşıyor. 40 mm kasa çapına sahip model, L688 kodlu kolon çarkı kullanılmış bir otomatik mekanizma ile hayat buluyor. Saatte 28,800 vibrasyona hızına sahip 53 saat güç rezervi olan, kolon çarkı teknolojisi ile donatılmış kronometreli otomatik mekanizmayı içinde barındıran model, 3 atmosfer suya dayanıklığı ile öne çıkıyor. İki renk versiyonun bulanan modelde siyah veya beyaz kadranlı olarak tercih etmek mümkün.

Transparan arka kapağa sahip modelden mekanizmanın hareketlerini takip edebilmek mümkün. Önde anti- reflekte safir cam ve süper luminova, saatin başlıca özellikleri arasında.

19 Aralık 2013 Perşembe

Girard Perregaux "Constant Force Escapement"

13. The Grand Prix d'Horlogerie de Geneve'de "Büyük Ödül"ün sahibi bu yıl Girard Perregaux oldu. Yeni modelinde 5 yıllık bir prototip hazırılığından sonra 2008 yılında tanıtmış olduğu ve şu anda piyasa sunmuş olduğu çalışması ile saat sektörü yepyeni bir eşapman sistemi ile tanıştı.


İsviçre saatlerinde kusursuzluk için birçok eşapman sistemi denenmiş fakat günümüzde kullanılan eşapman sistemi dahil başta enerjisi ile verimli bir şekilde işlerken, devamında güç kaybına uğruyordu. Force Escapement sisteminde yaprak görünümü izlenimi veren özel şaç kılının altıda biri kalınlığında üretilmiş slikon bir eşapman sistemi kullanıyor. Bu yaprak yapabileceği mümkün olan en yakın noktaya kadar esneyebiliyor ve bu çalışma sonucu en az enerji tüketimi ile istikrarlı bir çalışma prensibi sağlıyor.


Mekanizma üretilirken, satış sonrası hizmetlerin de verimli olmasının düşünüldüğü için eşapman modülü tek parça olarak imal edilerek, uzman bir saatçi tarafından kolayca değiştirebilmesi de düşünülmüş.

Constant Force Escapement 18  ayar beyaz altından, 40mm çapında ve 14.63 mm kalınlığında bir kasaya sahip. 30 metre suya dayanıklılığı olan modelde, timsah derisi kayış kullanımı tercih edilmiş.




16 Aralık 2013 Pazartesi

Van Cleef & Arpels - Lady Arpels Ballerine Enchantêe

    Van Cleef & Arpels; Louis Arpels'in dansa olan bağlılığının damgasını vurduğu, ikonik tasarımları ile öne çıkan bir firma. Markaya "Kadın Komplikasyon Saati" ödülünü getiren  model. Modelde balerin ve kelebek figürleri bir arada kullanılmış. Kadrandaki balerinin başı ve bel bölümü elmaslarla bezenmiş.


    Modelin mekanizması da bir hayli dikkat çekici. 1927 tarihli Magicien cep saati mekanizmasından esinlenilmiş. Yay pozisyonu verilmiş akrep ve yelkovan kolu, yukarı hareket ederek, tekrar eski pozisyonuna dönerek çalışmasına devam ediyor. Saatin sekiz rakamı pozisyonunda bulunan kola basıldığında ise önce balerin eteğinin saati gösteren kısmı daha sonra dakikayı gösteren kısım hareketini başlatarak, saati gösteriyor ve sonra eski pozisyonuna geri dönüyör.



13 Aralık 2013 Cuma

Vianney Halter Deep Space

           Sıradışı saatlerin yaratıcısı Vianney Halter'den yeni bir model "DEEP SPACE". "Yenilikçi Model" oldülüne layık görülen bu model, 200 yıllık Tourbillion teknolojisini alarak saatin merkezinde yaratılan boşluğa yerleştirilerek, tourbillion mekanizmanın kendi etrafında da dönen yeni bir mekanizma yaratmış. Saatin mekanizmasında tourbillion ekseni 30 dakikada bir aynı düzlemde oluyor. Bu dönüş sırasında 10.800 farklı pozisyon sergileyen model 3 boyutlu bir görüntü festivali sunuyor.


           Saatin akrep ve yelkovanı diğer saatlerde olduğu gibi saatin orta merkezinden değil, saatin kasa çerçevesinin etrafından uzanıp, saatin bombeli camının şeklini takip ederek, kavisli yapısı ile farklı bir kullanım zevki sunuyor. 




11 Aralık 2013 Çarşamba

A. Lange & Söhne 1815 Rattapante Perpetual Calender. "En iyi komplikasyon saat"

          Saat sektörünün lüks sınıf kategorisindeki başarısını kanıtlamış, modelleri ile klasik saatler konusunda oldukça ilgi çeken ve ürünlerinde genelde komplike mekanizmalar kullanmayı tercih eden A. Lange & Söhne yeni modeli "1815 Rattapante Perpetual Calender" modeli ile hem "En iyi komplikasyon saat" hem de "Halk Jürisi" ödülünü alarak başarısını ve kalitesini bir kez daha kanıtladı.



           Markanın birçok tescilli mekanizma ailesine, bu yeni modelinde kullanmış olduğu, çift ibreli kronograf mekanizmasına da ekledi. Saatin mavi çelikten uzun kolu kronograf saniyesini, altta bulunan altından uzun kol ise enerjisinin yenilenme gereksimini gösteriyor. Kronografın dakika sayaçları ve güç rezervi 12 poziyonunda bulunurken, 9 pozisyonunda gün ve tarih ibreleri yerleştirilmiş, 6 poziyonunda ise saatin saniyesi ve 6 pozisyonunda kadranın altına yerleştirilmiş olan altından yapılmış diskin üzerinde, ayın sinodal döngüsü bulunmakta.


           Bu yeni L101.1 kodlu mekanizmada 636 bağımsız parça bulunmakta ve bunların 200'den fazlası takvim için kullanılmış. Bu üründeki takvim ekstra olarak 2100 yılına kadar artık yılları da gösterebiliyor. Artık yıl göstergesi de saatin 3 pozisyonunda bulunmakta.


           Saatin 18 ayar pembe altın kasaya, gümüş kadran ve pembe altın ibreler olan ayrıca platinyum kasaya, gümüş kadran olan modeli mevcut. Saatin kasa çapı ise 41.9 mm.

10 Aralık 2013 Salı

Guess GUW0235L3

             Modanın önde gelen global markalarından GUESS'in yeni yıla girerken piyasaya sürdüğü GUW0235L3 modeli bayanların yeni gözdesi olacağa benziyor. Saatte kullanılan çelik kasa üzerine uygulanan rose gold kaplama ve ince baklava deseni uygulanmış kadran Guess'in bu ürününü göz doldurucu hale getiriyor. Şu anda televizyon ve görsel basında da çokça görmekte olduğumuz bu ürün, Guess tutkunları için güzel bir seçenek olacağa benziyor.


              36 mm kasa ölçülerine sahip modelde, kasa ve bilezik çelik olarak kullanılmış. 5 Atm yaklaşık 50 metre su geçirmezliğe sahip üründe, mineral cam ve aynı zamanda tarih ve 24 saat dilimi ibrelerine sahip multifonksiyon bir mekanizma kullanılmış. Parakende satış fiyatı 639 TL olan ürünü seçkin saat mağazalarında inceleyebilmek mümkün.

9 Aralık 2013 Pazartesi

Timex IRONMAN® Run Trainer 2.0 GPS

             Timex'ten gps bağlantılı özel bir sportif ürün daha. Dünya'nın ünlü saat markalarından Timex'in bu kasım ayında Merkez Saat tarafından satışa sunulan, IRONMAN Run Trainer 2.0 Gps T5K744 modeli gps bağlantısı ile sporcular için güzel bir alternatif olmaya aday. Yüksek çözünürlükteki ekranı ve koşucular tarafından geliştiren kullanışlı arayüzü sayensinde, titreşimli ayak ve hidrasyon uyarısı sayesinde, size güvenli ve verimli spor partneri oluyor.




              Gps bağlantısını kullanarak çalışmanız sonrası USB bağlantı aracılığıyla, bilgisayarı-nızda, harita üzerinde yaptığınız mesafeyi görebilir, grafik ve çizelgeler ile çalışmanızı yorum-layabilirsiniz. TrainingPeaks, MapMyRun, Endomondo and Strava gibi eğitim platformları ile uyumlu olan bu ürüb USB 2.0 desteği olan bilgisayar ile bağlantıya geçebilir. Ürün paketi içeriğinde, kullanım kılavuzu, şarj ve bilgisayar bağlantısı için Usb kablosu bulunmakta. 

Ürünün başlıca özellikleri:

- Gps üzerinden gerçek zamanlı hız, mesafe, adım kaydı
- Hızlı SiRFstar IV™ GPS teknolojisi ile 8 saat batarya ömrü
- Kolay okunabilen 3 satırdan oluşan, yüksek çözünürlüklü ekran.
- 15 çalışamyı hafızasında tutabilme.
- Usb aracılığı ile şarj edilebilme ve 50 metre su geçirmezlik.

Salvatore Ferragamo'dan Lungarno Christmas Edition Watch

          Salvatore Ferragamo yılbaşına özel ürettiği ve sadece 100 adetten ibaret olacak, yeni modeli Lungarno Christmas Edition Watch'ı tanıttı. Eta 2842 otomatik mekanizmayı içerisinde barındıran bu üründe "open heart - açık kalp" diye adlandırılan, saatin 12 pozisyonuna yerleştirilmiş, açık bölümden saatin balans hareketleri izlenebiliyor. 



           Birinci sınıf swiss made işçiliği ile üretilmiş, dore kaplama kullanılmış ve klasik finish yöntemi ile şekillendirilmiş mekanizma görsellik konusunda oldukça göz doldurucu olmuş. 44 mm kasa çapına sahip olan modelde, altın kaplama ayar kolu ve altın rengi indexler ile güzel bir renk kombinasyonu elde edilmiş. İşçilik olarak geleneksel yöntemler en iyi şekilde işlenen bu üründe, yüksek kalitede el işçiliği finish, transparan arka kapak ve kasaya işlenmiş olan limitli seri kodu ve ayrıca Salvatore Ferragamo'ya özgü arka tarafı kırmızı olarak üretilmiş, siyah parlak alligatör kayışla birlikte sunuluyor.


7 Aralık 2013 Cumartesi

Vacheron Constantin Malte Tourbillon Collection Excellence Platin

          Vacheron Constantin saatleri ailesine yeni bir üye daha geliyor, Malte Tourbillon Collection Excellence Platine. Vacheron Constantin bu ürününde beyaz altından yapılmış romen stil indexler ve PT950 Platin kasa ve kadran kullanarak yine eşsiz bir saat yaratmayı başarmış. Saatin kadranındaki 4-5 aralığına yerleştirilmiş olan "PT950" simgesi de saatin platin kasa ve kadran özelliğini öne çıkaran bir detay olmuş.


        
        Vacheron Constantin'in bu güzel ürünü 38 x 48.2 mm kasa çapı ölçülerine sahip, bu ölçüler zarif fakat bir yandan da göz kamaştırıcı bir görünüm sağlıyor, ayrıca ürün PT950 serisi platin bir toka klipsine de sahip. Üründe lacivert tonlarda birinci sınıf alligatör deri kayış kullanılmış. Bu model 50 adet  numaralandırılmış olarak pazarda yerini alacak. Bu çok özel ürünün bir çok detayında, el işçiliği imalatın en titiz çalışmalarını sizlere sunuyor. Tourbillion mekanizmaya sahip bu ürünün, tourbillion aksamını taşıyan yatay mil 12 saatlik bir el işçiliği sonucu ortaya çıkıyor. Tourbillion mekanizmalarında Vacheron Constantin simgesi olmuş malta haçı saatin tourbillion aksamının üzerine yerleştirilerek, adeta gözler için bir şölen havasında bir çalışma görseli ortaya koymuş.

6 Aralık 2013 Cuma

Corum'dan yeni model Admiral’s Cup Legend 42 Meteorite Dual Time

       Dünyaca ünlü lüks saat markalarından Corum yeni koleksiyonundan Admiral’s Cup Legend 42  Meteorite Dual Time modelini tanıttı. Corum bu modelinde 42 mm çapın ve dual time fonksiyonunu içinde barındırıyor. Bu modelde aynı zamanda 1836 yılında Namibya'nın kurak bölgelerinde, kaşif  J.E. Alexander tarafından keşfedilen GİBEON meteorunun 42 mm çapında işlenmiş kesitini saatin kadranında kullanmış. Corum Admiral’s Cup Legend 42  Meteorite Dual Time modelinin yanında kullanılan GİBEON meteorunun sertikası da geliyor. Bu modelde CO 283 kodlu 72 saat güç rezervi ve 4Hz - 28.800 vibrasyon/saat performansına sahip bir mekanizma kullanılmış. Altın akrep ve yelkovan indexleri kullanılan saate, 12 pozisyonunda dual time, 6 pozisyonunda saniyesi yerleştirilmiş.


         Corum Admiral’s Cup Legend 42  Meteorite Dual Time modeli 18k rose renk altın kasa ve kayış klipsi ve mekanizmanın izlenebileceği safir kristal arka kapak camı ile sunuluyor.

Jaquet Droz The Lady 8 Serisinin ilk fotografları

Jaquet Droz yeni koleksiyonu The Lady 8 serisini tanıttı.

       Jacquet Droz bu yeni koleksiyonunda, şanslı numara olarak kabul ettiği 8 numarasını, figürleştirerek, yeni modelinin tasarımda kullanmış. Saatin kasa ve tokasında sekiz numarasının yansımalarını açıkca görebiliyoruz. Saatinin bezel kısmı değerli taşlar ile çevirilmiş ve modelinin tasarımında yuvarlak hatların kullanılması, Jacquet Droz The Lady 8 modelini eğlenceli ve lüks bir saat haline getirmiş.


          Jacquet Droz The Lady 8 modeli alligatör deri kayış, kilitli toka kilipsli olarak geliyor. Model ayrıca beyaz ve rose gold altın veya çelik kasa olarak tercih edilebiliyor.