19 Aralık 2013 Perşembe

Girard Perregaux "Constant Force Escapement"

13. The Grand Prix d'Horlogerie de Geneve'de "Büyük Ödül"ün sahibi bu yıl Girard Perregaux oldu. Yeni modelinde 5 yıllık bir prototip hazırılığından sonra 2008 yılında tanıtmış olduğu ve şu anda piyasa sunmuş olduğu çalışması ile saat sektörü yepyeni bir eşapman sistemi ile tanıştı.


İsviçre saatlerinde kusursuzluk için birçok eşapman sistemi denenmiş fakat günümüzde kullanılan eşapman sistemi dahil başta enerjisi ile verimli bir şekilde işlerken, devamında güç kaybına uğruyordu. Force Escapement sisteminde yaprak görünümü izlenimi veren özel şaç kılının altıda biri kalınlığında üretilmiş slikon bir eşapman sistemi kullanıyor. Bu yaprak yapabileceği mümkün olan en yakın noktaya kadar esneyebiliyor ve bu çalışma sonucu en az enerji tüketimi ile istikrarlı bir çalışma prensibi sağlıyor.


Mekanizma üretilirken, satış sonrası hizmetlerin de verimli olmasının düşünüldüğü için eşapman modülü tek parça olarak imal edilerek, uzman bir saatçi tarafından kolayca değiştirebilmesi de düşünülmüş.

Constant Force Escapement 18  ayar beyaz altından, 40mm çapında ve 14.63 mm kalınlığında bir kasaya sahip. 30 metre suya dayanıklılığı olan modelde, timsah derisi kayış kullanımı tercih edilmiş.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder