11 Aralık 2013 Çarşamba

A. Lange & Söhne 1815 Rattapante Perpetual Calender. "En iyi komplikasyon saat"

          Saat sektörünün lüks sınıf kategorisindeki başarısını kanıtlamış, modelleri ile klasik saatler konusunda oldukça ilgi çeken ve ürünlerinde genelde komplike mekanizmalar kullanmayı tercih eden A. Lange & Söhne yeni modeli "1815 Rattapante Perpetual Calender" modeli ile hem "En iyi komplikasyon saat" hem de "Halk Jürisi" ödülünü alarak başarısını ve kalitesini bir kez daha kanıtladı.



           Markanın birçok tescilli mekanizma ailesine, bu yeni modelinde kullanmış olduğu, çift ibreli kronograf mekanizmasına da ekledi. Saatin mavi çelikten uzun kolu kronograf saniyesini, altta bulunan altından uzun kol ise enerjisinin yenilenme gereksimini gösteriyor. Kronografın dakika sayaçları ve güç rezervi 12 poziyonunda bulunurken, 9 pozisyonunda gün ve tarih ibreleri yerleştirilmiş, 6 poziyonunda ise saatin saniyesi ve 6 pozisyonunda kadranın altına yerleştirilmiş olan altından yapılmış diskin üzerinde, ayın sinodal döngüsü bulunmakta.


           Bu yeni L101.1 kodlu mekanizmada 636 bağımsız parça bulunmakta ve bunların 200'den fazlası takvim için kullanılmış. Bu üründeki takvim ekstra olarak 2100 yılına kadar artık yılları da gösterebiliyor. Artık yıl göstergesi de saatin 3 pozisyonunda bulunmakta.


           Saatin 18 ayar pembe altın kasaya, gümüş kadran ve pembe altın ibreler olan ayrıca platinyum kasaya, gümüş kadran olan modeli mevcut. Saatin kasa çapı ise 41.9 mm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder