28 Aralık 2013 Cumartesi

CVSTOS Challenge Dani Pedrosa limited edition

Farklı tasarımları ile öne çıkan ünlü saat üreticilerinden CVSTOS yeni modelini, sponsor olduğu İspanya MOTOGP motorsiklet yarışcısı Dani Pedrosa için tasarladı. Dani Pedrosa ile ünlü saat tasarımcısı  Antonio Terranova birlikte tasarlanan modelde, motosiklet yarışlarındaki duygu ve heyecan aktarılmaya çalışılmış ve saat ultra hafif ve hassas bir kronometre ile donatılmış.


Saatin tasarımında izlenen vizyon, motor dünyasındaki teknik verilerden esinlenerek geliştirilmiştir. Dani Pedrosa'nın şanslı numarası 26 olduğu için her modeden limitli 2 adte olmak üzere toplamda 26 farklı model yaratılmış. Turuncu alümintum ve full titanyum kasa kullanılanılmış.


Saatte motorsiklet unsurları bir hayli öne çıkarılarak, ayar butonunda volandan esinlenilirken, butonlarda ise fren ve gaz kollarından esinlenilmiş. Kadran tasarımı da motorsiklet detaylarını üzerinde bulundurmakta. Fren dikleri şeklinde  kronograf daireleri, yakıt göstergesi esinli bir güç rezerv ibresi de kadrandaki önemli detaylardan.


Saatin mekanizması tamamen otomatik bir sistemden oluşuyor. Bu otomatik sistemin en ince detayları birinci işviçre el yapım hassasiyetinde işlenerek yapılıyor. Motorsikletin jantından esinlenilerek yaratılan rotor tungsten88 -  titanyum alaşımından elde edilmiş.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder