7 Nisan 2014 Pazartesi

24. SIHH'da öne çıkan markalar ve modelleri :::ÖZEL HABER:::

Bu yıl 24. kez düzenlenen ve Dünya saat devlerini bir araya getiren SIHH (Salon International De La Haute Horlogerie) Genevre Palexpo'da düzenlendi. Ünlü simaların ve sektörün önde gelenlerinin bir araya geldiği bu organizasyonda, Markalar en son ürünlerini sergilerken, konuklarda özel mekanlarda ağırlandılar.


SIHH'DA ÖNE ÇIKAN MODELLER

Jeager - LeCOULTRE
Grande Tradition Tourbillon Cylindrique 
Á Quantiéme Perpétuel

    


    Flying tourbilion ve perpetual takvimin yer aldığı bu model yıl, ay, gün, moonphase gibi özellikleri üzerinde barındırıyor. 42 mm kasa çapına ait model, saat işçiliğinde sınırları zorlayan bir model olmaya aday. 

    Pembe altın kasası ve Calibre 985 mekanizmayı bünyesinde bulunduran model, silindirik tourbillon yapısı ve görsel ihtişamı ile saat severleri büyüle-meye aday.







VACHERON CONSTANTIN
Patrimony Traditionele Tourbillon 
14 Days Open Worked


   

   Ünlü saat markası Vacheron Constantin yeni ürününde "Skeleton" (iskelet) yapı tercih edilmiş. Görsellik konusunda etkile-yici bir yapıya sahip olan model, 2260 SQ mekanizması ve 3 boyutlu görünüm kazandırılmış yapısında, tourbillion saat ve güç rezervini bir araya getirmek için 4 adet silindir konumlandırılmış. 

   Gravür sanatçışığını ustalıkla mekaniz-maya uygulayan firma, saate bir derinlik kazandırarak görsel açıdan eşsiz bir hale getirmiş. 42 mm kasa çapı ve platin kasası ile high range saatler arasında, sözü geçer bir yer edineceğe benziyor.







CARTIER
Rotonde De Cartier Asttrocalendaire



   

   Cartier'in bu etkileyici modelinde, astronomik hareketlerden yararlanılarak oluş-turduğu model okunabiliriliği rahat olan kadranı büyük takvim dairesi içeri-sinde olan Tarih, Ay, Gün diskleri ve ortasına yerleştirilmiş tourbillon sistemi ile farklı ve dikkat çekici bir model yarat-mayı başarmış.

   45 mm'lik iddialı kasa olçüsüne sahip modelde 9459 MC serisi tourbillon kalibre kullanılmış.  

   30 metreye kadar suya dayanıklı modelin, 100 adet üretilecek olması da bu cartier'i diğerlerinden özel kılacak.

4 Nisan 2014 Cuma

Bell & Ross D-Saat ve Mücevherat tarafından Türkiye'de.

      
       Bell & Ross 

   1992 yılında kurulan, merkezi Paris’te ve üretimi lüks saat yapımcılığının anavatanı İsviçre La Chaux-de-Fonds’da bulunan Bell&Ross, 2001 yılından bu güne Chanel Grubu içerisinde faaliyet göstermekte. Ülkemizde Doğuş Holding bünyesindeki D Saat ve Mücevherat tarafından temsil edilmeye başlanan marka, seçkin satış noktalarında saat severlerle buluşacak.


   Askeriyenin tarihine ve değerlerine tutkuyla yaklaşan Bell&Ross, havacılıktan ve özellikle de havacılık cihazlarından ilham alıyor. Marka, Birinci Dünya Savaşındaki cep saatleri, İkinci Dünya Savaşında kullanılan uçuş cihazları, 1960’lardaki uçak gösterge panelleri gibi tarih boyunca, karada, denizde ve havada ordunun kullandığı süre ölçerlere atıfta bulunarak koleksiyonlarını yaratıyor. Saatler, orduların özellikle performans ve mükemmelliyet değerlerini göz önünde bulundurularak ve özel işlevlerle donatılarak yüksek performans için tasarlanıyor.  Marka, pilot, astronot, bomba imha uzmanı gibi zorlu koşullar altında çalışan profesyoneller için mükemmel işlevsellikte saatleri yaratmayı, tasarlamayı ve üretmeyi kendine görev edinmiş.
Her Bell&Ross saat, tasarımcıların, mühendislerin ve profesyonel kullanıcıların yetenekleri ile harmanlanarak dört önemli açıdan kullanıcılarına fayda sağlıyor: okunaklılık, işlevsellik, hassasiyet ve güvenirlik. İleri teknoloji üretim teknikleri ve el işçiliğinin eseri olan saatler, askeri tasarım çizgileri ile saat meraklılarına ulaşıyor.

Aviation BR S


       

   Kökleri havacılık dünyasına uzanan Bell&Ross, ikonik bir tasarıma sahip olan BR01 modelini, daha küçük, ince ve elegan bir formda yorumlayarak yeni BR S modelini yarattı. 39 mm kasası ile günlük kullanıma uygun ve ergonomik bir şekilde tasarlanan model, markanın ana prensipleri olan, kolay okunurluk, işlevsellik, hassasiyet ve su geçirmezlik özelliklerinin tümünü kapsıyor.

Aviation BR S koleksiyonunda, seramik kasalı “Heritage” ve çelik versiyonu olmak üzere iki farklı model mevcut.